Gemakkelijk
60Min
2 Personen | |
---|---|
4 | stoofpeertjes |
250 ml | water |
250 ml ml | rode wijn |
4 el | suiker |
2 | kaneelstokjes |
3 | kruidnagels |
1 | laurierblaadje |
Gebruik een dunschiller om de stoofpeertjes te schillen. Snijd een dun plakje van de kontjes van de peertjes zodat je ze makkelijk rechtop kunt zetten.
Verwarm een grote pan op laag tot medium vuur en voeg het water, de rode wijn, de suiker en de specerijen toe aan de pan. Roer alles met een garde door elkaar.
Voeg ook de stoofpeertjes toe en laat zo een uurtje inkoken. Staan de stoofpeertjes niet helemaal onder het vocht? Draai de stoofpeertjes dan regelmatig om.
Test na ongeveer 1 uur of de stoofpeertjes mooi gaar zijn. Zo niet, laat ze dan net zo lang stoven tot ze de gewenste, malse textuur hebben. Schep de peertjes uit de pan en laat het vocht inkoken tot een lekkere saus.
Serveer de stoofpeertjes wanneer ze klaar zijn rechtop in een schaaltje. De kaneelstokjes kun je gewoon laten zitten, dat staat leuk.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,35 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres