Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
1 kg | kruimige aardappelen |
300 g | snijboontjes |
1 | broccoli |
2 | preistengels |
1 | pak diepvries Alaska koolvisfilets (ontdooit) |
1 | bakje kerstomaatjes |
3 | laurierblaadjes |
sap van 1 halve citroen | |
2 el | gedroogde bieslook |
1 | teentje knoflook |
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten. Bereid onder tussen de groenten. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon. Snijd de snijboontjes in dunne reepjes. Was ze en laat uitlekken in een vergiet.
Kook de snijboontjes en preiringen in 10 minuten beetgaar. Voeg dan de broccoli roosjes toe en kook ze 5 minuten mee. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de stukken ontdooide vis toe. Voeg ook de gewassen kerstomaatjes, 3 laurierblaadjes en het citroensap toe. Bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Laat de vis 14 minuten zachtjes stoven. Draai de vis af en toe voorzichtig om.
Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de pan en 1 teentje knoflook uit de pers. Voeg de uitgelekte aardappelen weer toe en stamp tot een grove puree. Schep dan de snijboontjes broccoli, prei en de gedroogde bieslook erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de vis en kerstomaatjes erop. Schep de heerlijk olijfoliejus eromheen
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres