Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
4 | hertenbiefstukjes |
400 g | pompoen, geschild en in blokjes |
2 | winterpenen, geschild en in blokjes |
1 kg | aardappels, geschild en in blokjes |
Scheutje (volle) melk | |
50 g | roomboter |
200 ml | runderbouillon |
Zout & peper | |
Handje rucola (optioneel) |
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi het daarna aan beide kanten met zout en peper.
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Kook de pompoen, winterpeen en aardappels in ongeveer 12 minuten gaar. Test of een mesje makkelijk door de groenten heen glijdt.
Giet de groenten af en doe ze terug in de pan. Stamp ze met een scheutje melk en een klont roomboter tot een romige stamppot. Breng op smaak met zout en peper en houd zolang warm.
Verhit een grote klont roomboter in een koekenpan op hoog vuur tot het schuimt en lekker gaat ruiken. Bak de biefstukken aan beide kanten in korte tijd goudbruin. Houd voor medium-rare 2 tot 3 minuten per kant aan. Haal het vlees uit de pan en laat het onder een stukje aluminiumfolie even rusten.
Roer ondertussen de bouillon met een houten lepel door de aanbaksels van het vlees in de pan. Eventueel kun je ook een scheutje rode wijn toevoegen. Laat het inkoken tot een jus.
Schep de stamppot in een mooi rondje op de borden. Hier kun je een bakring voor gebruiken, of schep het in een schaaltje en stort dat op een bord.
Snijd de hertenbiefstuk in mooie plakjes en schik die bovenop de stamppot. Maak eventueel af met een handje rucola voor een groene touch en druppel de jus eromheen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres