Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
4 | speklappen |
barbecuesaus | |
2 | zakjes kant-en-klare aardappelpuree |
500 ml | volle melk |
500 g | zuurkool |
olie om in te frituren | |
peper & zout |
Zuurkoolstamppot is de ultieme winterkorst. Vol, romig en lekker hartig. En met een stukje vlees erbij al helemaal. Zuurkool met speklapjes is een wereldwijd bekende en geliefde combinatie, net als in dit gerecht. Het vette van het speklapje gaat perfect met het fris-zure van de zuurkool. En met de barbecuesaus erbij wordt het geheel nog een tikje hartig en zoet tegelijk.
Naast de aardappelpuree, zuurkool en speklapjes maak je ook crispy zuurkool. Dit is een leuke manier om met hetzelfde ingrediënt meer structuur aan het gerecht te geven. Het ziet er tegelijkertijd ook heel feestelijk uit. Laat hiervoor de zuurkool als het even kan een dag uitlekken op keukenpapier, dan verdwijnt écht al het vocht en wordt de zuurkool nog krokanter. Liever een vegetarische optie? Vervang het speklapje voor vega kipstukjes met barbecuesaus of ga voor gebakken paddenstoelen met een scheutje sojasaus of teriyakisaus. Lekker met fijngesneden bosui ter garnering.
Bak de speklapjes in 8 à 10 minuten bruin en gaar in een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Lak ze ongeveer een minuut voor het einde van de baktijd met een beetje van de barbecuesaus.
Dep de helft van de zuurkool droog met een beetje keukenpapier en doe de andere helft in een pannetje met drie eetlepels water. Breng de pan aan de kook en laat de zuurkool in 10 tot 20 minuten gaarkoken. Als je zachte zuurkool (qua textuur en smaak) lekkerder vindt, laat je het zo lang mogelijk koken. Hou je wel van een bite, houd dan 10 minuten aan.
Verhit de frituurolie op 175 graden (in een frituurpan of giet een laagje olie van ongeveer een centimeter in een steelpannetje). Bak de zuurkool goudbruin en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gekookte zuurkool erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de puree op de borden en leg op elk bord een speklapje. Verdeel de krokante zuurkool over de speklapjes en serveer.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres