Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
3 | kippendijen |
130 g | rijst |
4 | eieren |
1 bosje | lente-ui |
stuk van 5 cm | gember, geschild |
6 tenen | knoflook, in dunne plakjes |
3 el | sojasaus |
1 | citroen |
gebakken uitjes, naar smaak | |
zwarte peper |
Snijd de groene delen van de lente-ui in dunne ringen en leg opzij. Snijd de rest in stukken van 4 centimeter.
Was de rijst tot er helder water vanaf komt.
Vul een grote pan met 1,8 liter water en breng aan de kook. Snijd de gember in 6 grote stukken en voeg ze samen met de plakjes knoflook toe aan de pan. Voeg ook de kippendijen toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren 7,5 minuut. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in tweeën.
Schep de kip uit de pan in een kom en trek de kippendijen met twee vorken uit elkaar in reepjes. Meng met een eetlepel sojasaus en wat zwarte peper.
Doe de kip terug in de pan en voeg ook de grote stukken bosui toe. Laat nog 5 minuutjes op zacht vuur koken. Vis dan de stukken gember uit de pan en breng de soep op smaak met de rest van de sojasaus (twee eetlepels), het sap van de citroen (naar smaak) en wat zwarte peper.
Verdeel de soep over vier kommen. Garneer elke kom soep met de ringtjes bosui, de halve eitjes en wat gebakken uitjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres