Gemakkelijk
10Min
40Min
6 Personen | |
---|---|
9 tot 12 | lasagnebladen |
200 g | boerenkool |
cottage cheese | |
3 bollen | mozzarella |
geraspte schil van 1 citroen | |
1 | ei |
60 g | Parmezaanse kaas, geraspt |
zout & peper | |
1 | teen knoflook |
700 ml | tomatensaus (bijv. gezeefde tomaten) |
olijfolie |
Deze simpele lasagne heeft een Nederlands tintje. We verstoppen er namelijk lekker wat boerenkool in. En wist je dat dat heel goed samengaat met dit heerlijke gerecht? Probeer het eens.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
Verdeel een dun laagje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
Meng ondertussen de cottage cheese met de geraspte citroenschil, het ei, de Parmezaanse kaas en zout en peper. Rasp er ook een teentje knoflook doorheen.
Leg drie of vier lasagnebladen in de tomatensaus. Als het niet past, kun je ze op maat snijden of breken. Verdeel daar een derde van de tomatensaus overheen.
Schep de helft van het kaasmengsel op de saus. Verdeel daar de helft van de boerenkool overheen. Scheur een bol mozzarella in stukjes en verdeel die over de boerenkool.
Leg er een tweede laag lasagnebladen op, gevolgd door weer een derde van de tomatensaus, de rest van het kaasmengsel en de overige boerenkool. Verdeel hier weer een bol mozzarella overheen.
Eindig met een laatste laag lasagnevellen, de overige tomatensaus en de laatste bol mozzarella.
Zet de lasagne met boerenkool 35 tot 40 minuten in de oven. Laat daarna 10 minuten afkoelen voordat je de lasagne aansnijdt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres