Gemakkelijk
20Min
2 Personen | |
---|---|
2 | eieren |
1 | Turks brood |
2 | trostomaten |
1 | teen knoflook, geperst |
3 | augurken, in blokjes |
1 | aubergine |
50 ml | zonnebloemolie |
1 | bakje hummus naturel |
Wie gek is op de Turkse keuken kent de lahmacun, ofwel Turkse pizza, ongetwijfeld. Het Turkse gerecht kun je in Nederland op eindeloos veel plekken kopen, vaak belegd met een frisse salade, knoflooksaus en hete saus. Dit recept is een variant op de Turkse pizza, waarbij de bodem is gemaakt van Turks brood en belegd met hummus, gegrilde aubergine, een gekookt ei, tomatenblokjes en augurk. Een heerlijke vegetarische maaltijd voor doordeweeks of uitgebreide lunch.
Dit recept is van zichzelf vegetarisch. Wil je het vegan maken? Laat de eieren dan weg of vervang door gebakken plakjes champignon. Ook lekker met stukjes falafel of vegan kruimgehakt. Om dit recept goed voor te bereiden kun je de aubergine van tevoren grillen. Ook kun je de tomaten en augurken alvast in kleine blokjes snijden en de eieren alvast koken. Bewaar de bereide ingrediënten goed verpakt in de koelkast tot gebruik. Bak het brood vlak voor serveren pas af.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de eieren 6,5-7 minuten (afhankelijk van de grootte), laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in partjes en leg ze opzij.
Snijd het Turks brood doormidden zodat je twee ronde helften hebt. Besprenkel het snijvlak met olijfolie en leg met de korst naar beneden op het rooster in de oven. Rooster 6 tot 10 minuten in de oven.
Snijd de tomaten in blokjes en meng ze in een kommetje met een beetje zout, peper en olijfolie. Pers of hak de knoflook fijn en meng door de tomatenblokjes. Snijd de augurken in hele kleine blokjes. Zet apart.
Snijd de aubergine in dunne, langwerpige plakken. Verwarm een grillpan en bestrijk ondertussen de aubergineplakken met zonnebloemolie. Grill de aubergineplakken aan beide zijden in de grillpan. Bestrooi met een snufje zout.
Besmeer de Turkse broden met de hummus. Beleg ze met de plakjes gefrituurde aubergine, de partjes ei en verdeel de tomatensalade eroverheen. Garneer met de blokjes augurk.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,04 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres