Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | shoarma |
700 g | verse friet |
100 g | gemengde ijsbergsla |
100 g | geraspte kaas |
2 | tomaten, in kleine blokjes |
½ | komkommer, in kleine blokjes |
6 el | Griekse yoghurt |
2 tl | sambal |
2 | tenen knoflook, gepeld |
zout & peper |
Het patatje kapsalon is een echte Nederlandse uitvinding. Een Rotterdamse kapper vroeg bij zijn favoriete shoarmazaak altijd om een bakje friet met shoarma, gesmolten kaas en sla. Met dit recept maak je een grote schaal vol voor vier personen.
Op een patatje kapsalon gaat doorgaans knoflooksaus én sambal. Nog beter: combineer ze tot één lekkere, frisse saus. Dat wordt genieten!
Verwarm de frituurpan alvast voor. Verwarm ook de oven voor, op 200 graden.
Bak de shoarma in een koekenpan in 5 à 10 minuten gaar. Laat ondertussen ook de frietjes in 3 à 4 minuten gaar bakken in de frituurpan. Bestrooi de friet desgewenst met een beetje zout.
Verdeel de friet over een ovenschaal en schep de shoarma erbovenop. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak ongeveer 5 minuten, tot de kaas is gesmolten.
Meng ondertussen de yoghurt en de sambal door elkaar. Knijp de tenen knoflook met een knoflookpers uit boven de yoghurt en meng erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de ijsbergsla, stukjes tomaat en komkommer. Druppel de sambalyoghurt er overheen.
Serveer het patatje kapsalon warm en val meteen aan.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres