Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
2 kg | mosselen |
700 g | verse frites |
1 | kropsla |
1 | ui, gesnipperd |
1 | wortel, in plakjes |
1 | prei, fijngesneden |
150 ml | witte wijn (of water) |
4 | eieren, op kamertemperatuur |
6 el | witte wijnazijn of citroensap |
250 g | boter, ongezouten |
flinke tl | mosterd |
olijfolie | |
zout & peper |
Voor deze mosselen met Hollandaisesaus gebruiken we een klein scheutje wijn. Houd je niet van wijn of vind je het zonde om een fles open te moeten trekken, dan kun je ook gewoon water gebruiken.
Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de mosselen goed in een vergiet en gooi eventuele kapotte mosselen weg.
Verhit een beetje olijfolie op zacht vuur in een ruime pan en bak de ui, wortel en prei eventjes aan. Voeg na twee minuten de mosselen en de wijn toe. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen in zo’n 6 minuten gaar en open. Schud af en toe even met de pan.
Maak de sladressing. Klop twee theelepels azijn of citroensap met een vork door de mosterd en giet de olijfolie er onder voortdurend kloppen in een dun straaltje bij, tot je een mooie, dikke dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Check de mosselen: zijn ze nog niet allemaal opengegaan, laat ze dan nog 1 à 2 minuten langer stomen. Houd de mosselen warm met de deksel op de pan terwijl je de Hollandaisesaus maakt.
Laat de boter helemaal smelten in een pannetje, maar niet bruin worden.
Doe vier eidooiers in een maatbeker, samen met vier theelepels azijn (of citroensap) en een theelepel water. Voeg ook een snufje zout toe. Zet je staafmixer dan aan in de maatbeker en giet de gesmolten boter uit het pannetje er héél langzaam in een dun straaltje bij. Als de saus is ingedikt, is ‘ie goed.
Meng de sla door de dressing. Serveer de mosselen met de Hollandaisesaus ernaast, de friet en de salade.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres