Gemakkelijk
15Min
6 Personen | |
---|---|
2 | baguettes (afbak) |
1 bakje | aioli |
100 g | gedroogde (Spaanse) ham |
3 tenen | knoflook, in dunne plakjes |
250 g | champignons (van gelijke grootte als dat kan), schoongemaakt en de steeltjes verwijderd |
1 bakje | tapas droge worst chorizo |
1 | gele paprika |
100 g | groene olijven |
3 el | olijfolie |
1/2 | Spaans pepertje, in dunne ringetjes |
Kneepje | citroensap |
1 tl | gedroogde Italiaanse kruiden |
Scheutje | water, bouillon of witte wijn |
zout & peper | |
Tandenstokers of cocktailprikkers |
Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de gedroogde ham in reepjes en meng ze door de aioli. Houd wat van de ham achter ter decoratie.
Snijd de gebakken stokbroden in plakjes en besmeer ze met de aioli. Drapeer de achtergehouden ham er overheen en maak af met wat peper.
Snijd de gele paprika in stukjes die ongeveer even groot zijn als de olijven en de plakjes chorizo. Rijg achtereenvolgens de chorizo, gele paprika en olijven aan de prikkers. Maak af met een draai peper.
Maak de knoflookchampignons. Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur en bak de knoflook een minuut of vijf zachtjes tot ‘ie zijn smaak heeft afgegeven aan de olie. Zorg dat de knoflook niet verkleurt. Voeg de daarna de chilipeper en de champignons toe en bak ze tot ze beetgaar zijn. Voeg eventueel een klein scheutje water, bouillon of witte wijn toe tijdens het garen om ze lekker sappig te maken.
Breng de champignons op smaak met het citroensap en zout en peper.
Leg alle tapas op een borrelplank en serveer met cocktailprikkers of tandenstokers.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres