Gemakkelijk
60Min
6 Personen | |
---|---|
500 g | verse gevulde pasta met paddenstoelen |
400 g | biologisch gehakt |
4 blikken | tomatenblokjes |
3 bollen | mozzarella |
100 g | parmezaanse kaas, geraspt |
1 | grote ui, fijngehakt |
3 tenen | knoflook, fijngehakt |
2 el | gedroogde tijm |
olijfolie | |
zout & peper |
Deze makkelijke lasagne is een smaakbom! Als je weleens lasagne hebt gemaakt, weet je dat dat een behoorlijk tijdrovende klus is, die niet altijd even easy is. Wij bedachten een recept voor lasagne waarbij je verse gevulde pasta gebruikt in plaats van lasagnebladen. Die zitten namelijk boordevol smaak, waardoor dit een verrukkelijke lasagne wordt zonder veel gedoe.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
Bak de ui en knoflook in een grote pan op laag vuur in een beetje olijfolie ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het in ongeveer 5 minuten bruin. Doe de tomatenblokjes en de tijm erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat op hoog vuur in ongeveer 15 minuten inkoken tot een dikkere saus.
Verdeel een derde van de tomatensaus over de ovenschaal. Verdeel de helft van de ravioli eroverheen. Schep hier nog eens een derde van de saus op. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel de helft daarvan over de laag ravioli. Bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas.
Breng nu weer een laag ravioli aan en dek af met de rest van de saus. Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de Parmezaanse kaas eroverheen. Dek af met aluminiumfolie.
Zet de lasagne van ravioli in de voorverwarmde oven en laat 30 minuten bakken. Haal het folie eraf en laat nog eens 10 minuten bakken, tot de kaas lekker bubbelt bovenop de lasagne.
Laat minimaal 10 minuten afkoelen voordat je de lasagne opschept.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres