Gemiddeld
15Min
4 Personen | |
---|---|
500 ml | biologische volle yoghurt |
2 | biologische bieten (gekookt) |
4 | tomaten |
1 | komkommer |
4 | biologische eieren |
fijngehakte peterselie of koriander (ter garnering) | |
1 | citroen (gehalveerd) |
4 el | olijfolie |
1 tl | chilipoeder |
scheutje azijn | |
snufje zout | |
4 | pitabroodjes, afgebakken (optioneel) |
Voor deze versie van labneh gebruiken we biologische volle yoghurt, die we zo’n vier uur laten uitlekken. Begin dus op tijd met dit recept. Je kunt het gewoon in de koelkast laten staan tot gebruik.
Omdat er in de tomatensalade blokjes rode biet gaan, besloten we een deel van het sap van de bieten door de labneh te roeren. Zo krijg je roze labneh met een wow-effect!
Tip: vind je eieren pocheren nog best lastig? Serveer hier dan gewoon een lekker gekookt eitje bij.
Meng de yoghurt met een snuf zout en schep het in een schone theedoek, die je in een vergiet of zeef hangt. Zet er een kom onder om het vocht op te vangen (dat gooi je later weg). Knoop de doek losjes dicht, zodat de labneh goed kan uitlekken en mooi stevig wordt.
Zet de yoghurt ongeveer vier uur in de koelkast, om op te stijven.
Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in halvemaantjes. Snijd de rode bieten in blokjes en roer (eventueel) wat van het sap door de labneh om deze roze te kleuren. Doe alle groenten samen in een kom.
Zet twee steelpannetjes op het vuur. Vul er eentje met kokend water en een scheutje azijn. Breng aan de kook en zet dan het vuur zo laag dat het water niet meer borrelt.
Maak met een lepel roerende bewegingen (één kant op) in het water om een soort ‘draaikolk’ te creëren. Breek een ei in een klein kommetje en giet het in het water. Pocheer het ei zo drie minuten tot het gaar is en schep het met een schuimspaan voorzichtig op keukenpapier, om uit te lekken. Herhaal dit met de andere eieren.
Giet de olijfolie in het andere pannetje en laat warm worden. Roer dan het chilipoeder erdoorheen en haal van het vuur af.
Maak de kommen op: schep wat labneh onderin de kom. Verdeel de tomatensalade eroverheen. Leg het gepocheerde ei er voorzichtig bovenop. Druppel de chili-olie over de salade en bestrooi met zout en fijngehakte peterselie of koriander. Knijp er tot slot nog wat citroensap overheen.
Serveer de labneh eventueel met pitabroodjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres