Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | kipfilet (in 4 stukken, op kamertemperatuur) |
4 el | gedroogde basilicum |
400 g | snelkookrijst |
6 el | groene pesto + extra |
1,5 | bol mozarella |
olijfolie |
Met een kruidenkorstje maak je kip in een handomdraai een stukje spannender. In dit recept kiezen we voor een korstje van basilicum, wat heel goed past bij de Italiaanse pestorijst die we erbij serveren.
En weet je wat helemaal fantastisch is? Dat je met slechts vijf ingrediënten een gerecht met ontzettend veel smaak op tafel zet. Want dat is het!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de gedroogde basilicum uit op een plat bord. Haal de stukken kipfilet aan beide kanten door de gedroogde basilicum.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op medium tot hoog vuur. Bak de stukken kipfilet voorzichtig langs beide kanten kort aan, tot de kruiden goed zijn opgenomen.
Leg de kip daarna in een ovenschaal en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de pan nog niet weg, daarin gaan we zo de rijst bereiden.
Breng een volle waterkoker aan de kook.
Doe de rijst in de koekenpan waarin je daarnet de kip hebt gebakken en giet er een beetje van het hete water bij. Verspreid de rijst over de pan met een houten lepel en wacht tot de rijst het water heeft opgenomen. Schenk er steeds meer van het hete water bij en blijf roeren, tot de rijst volledig gaar is.
Roer er tot slot 6 eetlepels van de pesto doorheen scheur de mozzarella in stukjes. Roer alles nog eens goed door.
Serveer de Italiaanse rijst met een stukje kipfilet en eventueel nog wat extra pesto.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres