Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | biologisch rundergehakt |
1 | bol mozzarella, in stukjes gescheurd |
1 | ei |
500 g | gezeefde tomaten |
100 g | zongedroogde tomaten op olie, in stukjes |
2 dl | Ballaturi Nero d'Avola |
1 | eetlepel broodkruim |
Flinke teen knoflook | |
2 | sjalotjes, fijngesnipperd |
Zout & peper | |
Snuf oregano | |
1 | eetlepel plantaardige olie |
Scheut olijfolie | |
1 | witte ui, fijngesnipperd |
Snuf Italiaanse kruiden |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een laagje olijfolie.
Doe het gehakt, de knoflook, de sjalotjes, een snuf zout en peper, een snuf oregano, het broodkruim, het ei en de plantaardige olie in een kom. Kneed met je handen goed door tot een homogene massa.
Rol er ongeveer 12 gehaktballen van. Hou de grootte van een bitterbal in je achterhoofd. Schik de gehaktballen in de ingevette ovenschaal.
Zet de gehaktballen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de saus. Verhit daarvoor een scheut olijfolie op medium vuur en fruit de fijngesnipperde witte ui aan tot ‘ie begint te zweten. Voeg de gezeefde tomaten, de stukjes zongedroogde tomaten en een snuf Italiaanse kruiden toe aan de pan en roer goed. Schenk er de rode wijn bij en laat zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.
Hebben de gehaktballen 15 minuten in de oven gestaan? Haal ze eruit maar laat de oven aanstaan. Schenk de saus uit de pan over de gehaktballen. Zet de ovenschaal met de saus vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de Italiaanse gehaktballen uit de oven en schik de stukjes mozzarella tussen de gehaktballen. Maak af met een snuf Italiaanse kruiden.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres