Gemakkelijk
50Min
4 Personen | |
---|---|
2 | eetlepels ruwe rietsuiker |
2 | teentjes knoflook, geperst |
300 ml | Steenbrugge Abdijbock |
2 | T-bone steaks |
800 g | vastkokende aardappels |
2 | eetlepels bloem |
4 | eetlepels mayonaise |
Snuf zout | |
Snuf peper | |
Scheutje olijfolie |
Dit recept voor T-bone steak met aardappelwedges en mayonaise is een aanrader voor elke liefhebber van vlees. Een T-bone steak is een stuk vlees bestaande uit een deel entrecote en een deel ossenhaas. Het bot in het vlees heeft de vorm van een T, vandaar de naam. En door de combinatie van entrecote en ossenhaas krijg je zowel veel smaak als zacht vlees.
Een groot stuk vlees ziet er vaak intimiderend uit. Het is zo groot, krijg je de garing wel goed en wat moet je met het bot? Met dit recept kan het bijna niet misgaan. Door het vlees te marineren wordt het namelijk nog malser dan het al is. Door het bot krijgt het vlees ook nog eens meer smaak. Breng het stuk van tevoren op kamertemperatuur en met een paar minuten in een goed hete pan heb je altijd succes. Belangrijk is wel dat je het vlees niet te lang bakt. Als het namelijk te rood is kun je het altijd terug in de pan leggen, maar andersom niet.
Meng voor de marinade de suiker met de knoflook en het bier in een kom.
Doe de T-bone steaks in een (of twee) plastic boterhamzakje(s) en schenk er de marinade bij. Laat de T-bones minstens twee uur (of een hele nacht) in de koelkast marineren.
Begin een half uur voordat je de steaks wilt gaan bakken met de aardappelwedges (dus na anderhalf uur als je de steaks twee uur laat marineren). Verwarm de oven voor op 210 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappels grondig (maar laat de schil zitten) en dep ze droog. Snijd ze in halve maantjes (wedges). Doe de aardappels samen met het zout, peper, olijfolie en bloem in een mengkom en hussel door elkaar.
Spreid de aardappeltjes uit over de bakplaat en zet gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal na twee uur de T-bones uit de koelkast en laat 10 minuten liggen op kamertemperatuur. Haal de steaks uit het zakje en dep een beetje droog met keukenpapier. Bestrijk de steaks met wat olijfolie en kruid af met zout en peper.
Verhit een pan op medium vuur en bak de steaks 5 minuten per kant. Serveer de steaks met de aardappelwedges en een beetje mayonaise.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,65 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres