1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. In bier gemarineerde T-Bone steak met aardappelwedges en mayo

In bier gemarineerde T-Bone steak met aardappelwedges en mayo

In bier gemarineerde T-Bone steak met aardappelwedges en mayo bij ALDI

Gemakkelijk

50Min

4 Personen
2 eetlepels ruwe rietsuiker
2 teentjes knoflook, geperst
300 ml Steenbrugge Abdijbock
2 T-bone steaks
800 g vastkokende aardappels
2 eetlepels bloem
4 eetlepels mayonaise
Snuf zout
Snuf peper
Scheutje olijfolie
Mail recept

In bier gemarineerde T-Bone steak met aardappelwedges en mayo

Dit recept voor T-bone steak met aardappelwedges en mayonaise is een aanrader voor elke liefhebber van vlees. Een T-bone steak is een stuk vlees bestaande uit een deel entrecote en een deel ossenhaas. Het bot in het vlees heeft de vorm van een T, vandaar de naam. En door de combinatie van entrecote en ossenhaas krijg je zowel veel smaak als zacht vlees.

Een groot stuk vlees ziet er vaak intimiderend uit. Het is zo groot, krijg je de garing wel goed en wat moet je met het bot? Met dit recept kan het bijna niet misgaan. Door het vlees te marineren wordt het namelijk nog malser dan het al is. Door het bot krijgt het vlees ook nog eens meer smaak. Breng het stuk van tevoren op kamertemperatuur en met een paar minuten in een goed hete pan heb je altijd succes. Belangrijk is wel dat je het vlees niet te lang bakt. Als het namelijk te rood is kun je het altijd terug in de pan leggen, maar andersom niet.

Stap 1

Meng voor de marinade de suiker met de knoflook en het bier in een kom. 

Stap 2

Doe de T-bone steaks in een (of twee) plastic boterhamzakje(s) en schenk er de marinade bij. Laat de T-bones minstens twee uur (of een hele nacht) in de koelkast marineren.

Stap 3

Begin een half uur voordat je de steaks wilt gaan bakken met de aardappelwedges (dus na anderhalf uur als je de steaks twee uur laat marineren). Verwarm de oven voor op 210 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 4

Was de aardappels grondig (maar laat de schil zitten) en dep ze droog. Snijd ze in halve maantjes (wedges). Doe de aardappels samen met het zout, peper, olijfolie en bloem in een mengkom en hussel door elkaar. 

Stap 5

Spreid de aardappeltjes uit over de bakplaat en zet gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. 

Stap 6

Haal na twee uur de T-bones uit de koelkast en laat 10 minuten liggen op kamertemperatuur. Haal de steaks uit het zakje en dep een beetje droog met keukenpapier. Bestrijk de steaks met wat olijfolie en kruid af met zout en peper.

Stap 7

Verhit een pan op medium vuur en bak de steaks 5 minuten per kant. Serveer de steaks met de aardappelwedges en een beetje mayonaise. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,65 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch