Gemakkelijk
20Min
10 Personen | |
---|---|
15 g | boter |
12 g | bloem |
60 ml | groenteboullion |
1.5 g | gelatine |
80 g | gekookte kruimige aardappelen |
40 g | wortel, brunoise |
10 ml | sinaasappelsap |
1 stuk | steranijs |
40 g | gekarameliseerde ui |
snufje | zout en peper |
eiwit uit 3 eieren | |
plat bordje paneermeel |
1. Smelt de Boter in een pannetje. Laat in de pan uitbruisen en lichtbruin worden. Voeg de bloem toe om een roux te maken. Bak even door in de pan. Meng vervolgens de bouillon beetje bij beetje door de roux heen en gebruik hierbij een garde om het geheel tot een gladde massa te maken. Laat dit doorkoken en breng op smaak met zout en peper. Week de gelatine, voeg aan het roux-bouillonmengsel toe en zet vervolgens koud zodat het kan opstijven.
2. Kook in een pannetje de sinaasappelsap, steranijs en 5 g boter samen met de brunoise gesneden wortel tot de wortel gaar en het vocht geglaceerd is.
3. Smelt boter in een pannetje en karamelliseer de uien langzaam. Voeg vervolgens een snuf zout toe. Zorg dat het geheel mooi bruin is laat beide garnituren afkoelen in de koelkast.
4. Als de garnituren koud zijn meng je deze, dus 40 g gegaarde wortel en 40 g gekarameliseerde ui met de gekookte aardappel. Meng het geheel goed door en vorm daarna bolletjes van 20 gram. Vries ze licht in zodat je zo mooi rond kan vormen. Vries vervolgens helemaal in.
Zodra de bolletjes bevroren zijn kun je ze paneren. Verdeel over 3 diepe borden bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Meng het paneermeel met peper en zout. Haal de bolletjes door de bloem, daarna door het eiwit en dan door het paneermeel. Doe dit bij ieder bolletje 2 keer. (Als mogelijk: Laat de bitterbal een dag rusten). Frituren op 180 graden tot goudbruin.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres