Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | gemarineerde speklappen |
2 | teentjes knoflook |
4 el | olijfolie |
versgemalen peper & zout | |
1 | ui |
1 | courgette |
1 | rode en 1 gele paprika |
5 | stengels bleekselderij |
1 | zak Bistro mini krieltjes gekruid (450 g) |
Extra nodig: 4 stukken aluminiumfolie, barbecue |
Neem de speklappen 15 minuten van tevoren uit de koelkast.
Pel en pers de knoflook boven de olijfolie uit en voeg peper en zout naar smaak toe. Pel en snijd de ui in boogjes. Was de courgette, snijd hem in plakjes van een halve cm dik en halveer de plakjes. Maak de paprika’s en bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes.
Schep de groenten met de krieltjes en de knoflookolie door elkaar en verdeel ze over de stukken aluminiumfolie. Vouw de pakketjes dicht..
Steek de barbecue aan en leg de pakketjes tussen de gloeiende kooltjes (of op het rooster boven van een gasbarbecue) en laat ze in ± 10 minuten gaar roosteren.
Leg gelijktijdig de speklappen op het rooster boven de gloeiende barbecue en rooster ze aan beide kanten bruin en gaar. Keer het vlees regelmatig. Serveer ze met de groentepakketjes.
Geen barbecueweer? Bereid de speklapjes en de groentepakketjes dan op het fornuis en in de oven. Laat de groentepakketjes in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten beetgaar worden. Bak intussen de speklapjes in een koeken- of grillpan, volgens de bereidingswijze op de verpakking, knapperig, bruin en gaar.
Lekker met Adega de Pegoes wijn.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres