Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | mager half-om-half gehakt (of 400 gram vegan balletjes) |
200 à 300 g | Pandan rijst |
400 g | verse spinazie |
200 ml | kokosmelk |
3 el | pindakaas |
3 | teentjes knoflook, fijngehakt |
1,5 tl | sambal |
2 tl | sojasaus |
1 el | geraspte gember |
1 tl | honing |
1 tl | limoensap |
Scheutje | zonnebloemolie |
Handje | pinda's, ongezouten, fijngehakt |
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het gehakt met 2 fijngehakte tenen knoflook, 1 theelepel sambal en 1 theelepel sojasaus. Meng er ook de helft van de geraspte gember doorheen. Kneed tot een homogeen mengsel en draai er daarna een stuk of 20 balletjes van, ter grootte van een bitterbal.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en giet er een scheutje olie in. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Bak ondertussen in een steelpannetje de rest van de knoflook en de sambal een minuutje aan. Giet er de kokosmelk bij en laat een minuutje mee verwarmen. Doe de pindakaas erbij en roer tot de pindakaas is opgelost. Breng op smaak met de overige theelepel sojasaus en limoensap. Houd zolang warm op laag vuur.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er net zoveel kokend water op tot de spinazie is geslonken. Laat even uitlekken en hak dan grof.
Verdeel de gekookte rijst en spinazie over kommen of borden. Leg de gehaktballetjes erbij en schep de Aziatische pindasaus erop. Bestrooi met de fijngehakte pinda’s.
Dit gerecht kun je zowel met mager half-om-half gehakt maken als met ALDI’s kant-en-klare vegan balletjes (Best Getest door De Hippe Vegetariër). Kies je voor dat laatste, dan spaar je ook nog eens veel tijd uit. Begin in dat geval bij stap 3 en bak de balletjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres