Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
4 | gebakken lekkerbekken |
300 g | rijst |
kroepoek, voor erbij (optioneel) | |
Voor de ketjapsaus | |
100 ml | ketjap |
100 ml | azijn |
1 tl | zout |
1 tl | zwarte peper |
2 tl | suiker |
1 | bosui |
Handje | selderij |
1 | rode chilipeper |
1 | kleine rode ui |
Voor de zoetzure komkommer | |
1 | komkommer, in halve maantjes |
1 | bakje kerstomaatjes (250 gram), in kwarten |
500 ml | water |
2 el | suiker |
4 el | azijn |
Heb je je stukje gebakken vis weleens gegeten met Indonesische ketjapsaus? Echt een aanrader. Deze zoetzure saus is een echte smaakbom, die eigenlijk óveral lekker bij is. In dit recept serveren we ‘m bij gebakken lekkerbek, met rijst en zoetzure komkommer. Snel klaar, makkelijk te maken en… om je vingers bij af te likken.
Begin met de zoetzure komkommer. Meng de azijn, water en suiker in een pannetje op laag vuur en roer door tot de suiker opgelost is. Doe de groenten bij het vocht en laat helemaal afkoelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de lekkerbekken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de ketjapsaus. Snijd daarvoor de bosui, rode ui, rode chilipeper en selderij heel fijn. Meng ze in een kommetje met de andere ingrediënten voor de saus.
Schep de rijst op de borden en leg de gebakken vis er bovenop. Schep de Indonesische ketjapsaus over de vis. Verdeel de zoetzure komkommer over de borden.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres