1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Frietje stoof met Aziatisch stoofvlees en abdijbock

Frietje stoof met Aziatisch stoofvlees en abdijbock

Frietje stoof met Aziatisch stoofvlees bij ALDI

Gemakkelijk

30Min

2Uur

4 Personen
1 tot 1,5 kg runderriblappen, in stukjes gesneden
2 el bloem
1 rode chilipeper, fijngesneden
Een stuk gember van ongeveer 10 cm, geraspt
6 tenen knoflook
1 bosje lente-ui, in ringetjes
1 flesje Abdijbock (donker herfstbier)
3 el sojasaus
500 ml runderbouillon (van 1 bouillonblokje)
700 g friet
Scheutje zonnebloemolie
Voor de zoetzure komkommer
Halve komkommer, in hele dunne plakjes
4 el azijn
2 el suiker
Voor de toppings
Handje gefrituurde uitjes
wat verse koriander
mayonaise
Mail recept

Frietje stoof met Aziatisch stoofvlees

We moeten de eerste persoon nog tegenkomen die níét blij wordt van een frietje stoof (vegetariërs daargelaten natuurlijk). Maak dit heerlijke gerecht eens met een twist door Aziatisch stoofvlees met bier te maken. De Aziatische smaken van dit frietje stoofvlees worden versterkt door heerlijke toppings als gebakken uitjes en koriander.

Stap 1

Fruit de knoflook, gember, chilipeper en bosui aan in een ruime pan met een beetje olie. Schep ze uit de pan als ze geurig zijn.

Stap 2

Meng de stukjes vlees met de bloem. Bak ze kort in de olie op hoog vuur tot ze dichtgeschroeid en bruin zijn. Dit moet je waarschijnlijk in porties doen. Schep al het vlees uit de pan.

Stap 3

Giet het bier in de pan en roer alle aanbaksels los. Doe dan de smaakmakers en het vlees terug in de pan. Giet ook de sojasaus en de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet dan het vuur zacht. Leg een deksel op de pan.

Stap 4

Laat het vlees zo in ongeveer 2 uur zacht en mals stoven. Proef en voeg desgewenst nog een beetje sojasaus toe.

Stap 5

Bak de friet ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6

Verwarm voor de zoetzure komkommer de suiker met de azijn in een steelpannetje. Zodra de suiker is opgelost, giet je het mengsel in een bakje. Voeg de komkommer toe, schep goed door en laat ongeveer 10 minuten intrekken.

Stap 7

Schep de friet in een bakje en lepel het stoofvlees erop. Serveer je frietje stoof met de koriander, gebakken uitjes, zoetzure komkommer en een flinke klodder mayonaise.

Dit gerecht kost ongeveer 3.50 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch