Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | kippenvleugels naturel |
60 g | bloem |
1 el | uienpoeder |
1 el | knoflookpoeder |
snufje zout | |
2 | eieren |
1 zak | tortillachips (Nacho Cheese of Cool American) |
125 g | griekse yoghurt |
4 el | chilisaus |
1 | bosui in ringetjes |
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Verkruimel de tortillachips. Dat kan bijvoorbeeld door goed in de zak te knijpen, maar je kunt de chips ook tussen je vingers verkruimelen.
Meng in een grote kom de bloem met het uienpoeder, het knoflookpoeder en een snuf zout. Klop in een andere kom de eieren los. Pak er een derde kom bij voor de verkruimelde tortillachips.
Haal de kippenvleugeltjes door het bloemmengsel, dan door de eieren. Rol ze vervolgens door de verkruimelde tortillachips tot ze bedekt zijn met een mooi korstje. Leg de chicken wings naast elkaar op de bakplaat. Bak de kippenvleugels in 45 tot 55 minuten gaar en goudbruin.
Maak ondertussen de pittige dip. Schep daarvoor de yoghurt in een kommetje. Roer er eventueel een klein beetje water doorheen om de yoghurt iets meer vloeibaar te maken.
Verdeel de chilisaus over de yoghurt en roer rustig met een vork, zodat je een mooie schakering tussen wit en rood krijgt. Bestrooi met de bosui.
Serveer de chicken wings warm uit de oven, met de pittige dip ernaast.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres