Gemakkelijk
20Min
5 Personen | |
---|---|
10 | stuks roomboter bladerdeegplakjes (450 gram) |
1 | ei, losgeklopt met 2 theelepels melk of room |
150 g | tomatentapenade |
500 g | restjes groenten uit de groentelade (bijv. courgette, aubergine, tomaat, broccoli) in hapklare stukjes |
30 g | Parmezaanes kaas, geschaafd |
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de tien plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
Vouw nu langs de vier zijden van de deeglapjes een rand deeg van 1 cm naar binnen. Duw de randen voorzichtig aan en bestrijk de randen met het losgeklopte eimengsel.
Prik met een vork in het middelste deel van de deeglapjes willekeurige gaatjes (ongeveer acht per deeglapje). Zet de bakplaat in de oven en bak 15 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Duw het bladerdeeg eventueel voorzichtig plat met de achterkant van een eetlepel (dat is handig voor het vullen).
Bak ondertussen de groenten in een grillpan of koekenpan tot ze beetgaar zijn. Voor bladgroenten zoals rucola hoeft dit niet.
Besmeer elk bladerdeegtaartje met een beetje van de tomatentapenade en verdeel de warme groenten over de taartjes.
Gebruik een dunschiller om een beetje van de Parmezaanse kaas over de bladerdeegtaartjes te schaven. Serveer twee bladerdeegtaartjes per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres