Gemakkelijk
40Min
2 Personen | |
---|---|
1 | rol vers bladerdeeg |
1 kg | peer, geschild en in kleine stukjes |
1 | rode ui, heel fijn gesnipperd |
70 g | brie, in kleine stukjes |
1 | ei, losgeklopt |
100 g | suiker |
150 ml | natuurazijn |
1 | kaneelstokje |
Vloeibare honing |
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een bakplaat klaar en rol daarop het bladerdeeg uit, inclusief bakpapier. Neem er een glas bij en prik cirkeltjes in het deeg met de opening van het glas. Probeer er zoveel mogelijk te maken, waarschijnlijk zul je er een stuk of 16 hebben.
Haal of snijd het resterende deeg rondom de rondjes weg. Hiervan kun je eventueel een bol maken en die meebakken met de bladerdeeghapjes.
Schik op de helft van de bladerdeegrondjes een beetje fijngesnipperde rode ui en wat stukjes brie. Maak af met een kneepje vloeibare honing op de stukjes brie.
Schik de onbelegde rondjes op de rondjes met vulling. Gebruik een vork om de bovenste laag op de onderste te drukken. Maak daarmee streepjes langs de rand. Besmeer de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei.
Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven, of tot ze een mooi goud kleurtje hebben.
Ondertussen maak je de perenchutney. Doe daarvoor de azijn en de suiker in een steelpan, verwarm op medium vuur en roer tot de suiker volledig opgelost is.
Doe daarna de rest van de fijngesnipperde ui en de stukjes peer bij het steelpannetje en voeg ook het kaneelstokje toe. Laat ongeveer 15 à 20 minuten inkoken op medium vuur. De perenchutney is klaar wanneer het vocht is ingekookt en er een vastere textuur ontstaat.
Serveer de warme bladerdeeghapjes met de perenchutney, om te dippen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres