Gemiddeld
25Min
60Min
10 Personen | |
---|---|
Voor het deeg | |
300 g | bloem |
200 g | boter |
150 g | suiker |
1 | ei |
1 tl | kaneel |
snufje | zout |
Voor de vulling | |
5 | appels |
4 el | suiker |
50 g | rozijnen |
1 tl | kaneel |
beetje | citroensap |
Overig | |
paneermeel |
Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de rozijnen 10 minuten in een schaaltje met heet water.
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Houd een klein beetje ei en boter apart. Kneed het tot een bal en leg het minimaal een half uurtje in de koelkast.
Schil ondertussen de appels in schijfjes of blokjes. Doe de stukjes appel met de suiker, rozijnen, kaneel en citroensap in een kom en meng het goed door elkaar.
Vet je springvorm goed in met boter. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de springvorm. Strooi wat paneermeel op de bodem en giet de appelvulling erin.
Rol de rest van het deeg uit en snijd lange reepjes deeg voor op de taart. Leg de repen kruislings op de taart en maak de zijkanten goed vast aan de rand. Bestrijk de taart met een beetje ei. Bak de appeltaart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin. Laat de taart eerst goed afkoelen!
Variatietip: Vervang de rozijnen eens door stukjes stroopwafel of dadels.
Serveertip: De taart is de volgende dag nog lekkerder. Eet het met een toefje slagroom of een bolletje ijs.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres