Gemakkelijk
40Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | Hollandse garnalen |
500 g | aardappels, geschild en in stukjes |
250 ml | room |
2 | preien, in ringen |
1 | ui, in ringetjes |
2 | teentjes knoflook |
1 l | bouillon |
1 el | kerriepoeder |
4 | sneetjes brood |
flinke klont boter | |
olijfolie | |
zout & peper |
Hollandse garnalen gaan perfect samen met twee van die andere krachtpatsers uit de Nederlandse keuken: aardappels en prei. Maak er deze lekkere aardappel-preisoep mee, waar een flinke schep garnalen bovenop gaat.
Deze aardappel-preisoep is fluweelzacht, dus extra lekker met de bite van de Hollandse garnalen en de kerriecroutons erbovenop.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de ui en knoflook in ongeveer 5 minuten zacht op medium-laag vuur.
Voeg de aardappels en de prei toe. Laat kort meebakken en schep om.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep dan 15 minuten pruttelen, tot de aardappels zacht genoeg zijn om er met een mesje doorheen te glijden.
Maak ondertussen de kerriecroutons. Snijd het brood in blokjes en hussel ze in een kom met een beetje olijfolie, de kerrie en een snuf zout door elkaar. Verdeel ze over een bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven.
Pureer de soep glad in een blender of met een staafmixer. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Breng de soep weer aan de kook, zet het vuur dan laag en laat nog 5 minuten pruttelen.
Serveer de aardappel-preisoep met een flinke schep van de Hollandse garnalen en de kerriecroutons.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres