Gemakkelijk
60Min
6 Personen | |
---|---|
270 g | zelfrijzend bakmeel |
125 g | ruwe rietsuiker |
4 tl | gemalen kaneel |
1 | kruidnagel, fijn gemalen |
1 el | snuf gemalen nootmuskaat |
1 el | snuf gemalen gember |
100 g | koude boter, in blokjes |
90 ml | volle melk |
Verwarm je oven voor tot 175 graden.
Doe het zelfrijzende bakmeel samen met de suiker, alle specerijen en de koude boterblokjes in een mengkom.
Was je handen en kneed alles met je schone handen door elkaar. Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en blijf kneden tot een soepel, homogeen mengsel.
Klaar? Verdeel het deeg nu eerst in twee en dan in vier. Maak van elke portie een mooie bal en gebruik een deegrol om die tot een sliert van ongeveer 2 à 3 cm uit te rollen. Snijd deze in gelijke stukjes en rol hier mooie balletjes van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik de balletjes daarop. Druk ze wat aan, zodat ze wat stabieler liggen.
Bak de pepernoten in 10 minuten bruin. Laat de pepernoten afkoelen en bewaar afgesloten.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,25 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres