Gemiddeld
45Min
4 Personen | |
---|---|
1 | flespompoen |
2 | handjes cranberry notenmix, fijngehakt |
100 g | pittige geitenkaas, geraspt |
½ | rode ui, gesnipperd |
2 | tenen knoflook, geperst |
Flinke hand verse peterselie, fijngehakt | |
½ tl | nootmuskaat |
½ tl | kaneel |
200 g | spinazie à la crème uit de diepvries, ontdooid |
Olijfolie | |
Peper en zout |
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Gebruik een eetlepel om de zaden en draden uit de binnenkant van de pompoen te lepelen.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de pompoenhelften erop met de opening naar boven. Sprenkel er olijfolie over en zet gedurende 20 minuten in de warme oven.
Ondertussen maak je de vulling. Meng in een kom de fijngehakte cranberry-notenmix, samen met de geraspte geitenkaas, de gesnipperde rode ui, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie en de specerijen in een kom en roer alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
Haal de pompoenen uit de oven (maar zet de oven niet uit) en lepel het zachte vruchtvlees uit de pompoen, waarbij je nog 2 centimeter aan de rand laat zitten. Voeg dat vruchtvlees toe aan de kom van de vulling samen met de spinazie en roer alles nogmaals door elkaar.
Bedek de lege pompoenhelften nu allebei met de vulling. Leg de ene helft snel op de andere en bind de helften vast met keukentouw.
Zet de vega pompoenrollade nogmaals 15 minuten in de oven. Snijd de pompoenrollade in dikke plakken en serveer met krieltjes of aardappelpuree.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,27 per persoon.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres