Gemakkelijk
5Min
30Min
3 Personen | |
---|---|
1 kg | stamppotaardappelen |
1 | slagersrookworst |
600 g | gesneden boerenkool |
95 g | boemboe voor rode curry |
200 ml | yoghurt Griekse stijl (0% vet) |
2 el | fijngesneden verse koriander |
25 g | ongezouten cashewnoten |
3 el | olijfolie |
2 | uien |
3 teentjes | knoflook |
Benodigdheden | |
Pan | |
Stamper |
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Wel of verwarm de rookworst. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met twee uitgeperste teentjes knoflook op een halfhoog vuur al omscheppend. Totdat ze glazig zijn.
Voeg de boerenkool toe en bak de groente twee minuten mee. Schep twee volle eetlepels van de boemboe rode curry erdoor en voeg 250 ml water toe. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Stoof de boerenkool in 5-10 minuten net gaar. Pers het laatste teentje knoflook boven de yoghurt uit en voeg 2 theelepels boemboe rode curry en op 1 theelepel na de koriander en versgemalen peper naar smaak toe. Roer goed om.
Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep de boerenkool erdoor. Voeg zoveel van het opgevangen kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Snijd de worst in plakjes en leg ze op de boerenkoolstamppot. Strooi de cashewnoten erover. Bestrooi de yoghurtsaus met de koriander en serveer bij de stamppot.
ook lekker zonder vlees.
Is er nog boemboe over? Bewaar het afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en gebruik het om de jus pittig op smaak te brengen. Roer het door een losgeklopt ei en bak er een omelet van. Of schep het door een roerbak. U kunt het 3 dagen in de koelkast bewaren.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres