Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
150 g | gerookte kipfilet |
4 | plakjes bladerdeeg |
1 | eidooier |
4 el | geraspte kaas |
1 | grote ui |
1 | prei |
3 el | boter |
1 bakje | champignons |
2 tl | sambal |
3 el | ketjap manis |
1 | blikje ananas stukjes |
1 | blik kapucijners |
1 | blikje kidneybonen |
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de bevroren plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze 3 minuten ontdooien. Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk elk plakje met eigeel. Prik met een vork gaatjes het deeg. Bestrooi ze dan met de geraspte kaas. Bak ze 18 minuten in de oven goudbruin.
Maak ondertussen de pittige bonenstoof. Snijd de ui en prei in dunne ringen. Spoel de prei goed schoon in een vergiet. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ananas in stukjes. Laat de kapucijners en kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Verwarm de boter in een wok of braadpan. Roerbak de ui, preiringen en champignons op halfhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Voeg de sambal, ketjap, ananasstukjes, kapucijners en kidneybonen toe en schep alles goed om. Laat nog 8 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes en schep ze door de pittige bonenstoof. Haal het krokante bladerdeeg uit de oven en leg ze op borden. Druk met een lepel elk plakje bladerdeeg een beetje in. Schep de pittig bonenstoof erop en geniet.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres