1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vega(n) balletjes in peperroomsaus met witlof en aardappelpuree

Vega(n) balletjes in peperroomsaus met witlof en aardappelpuree

Vega(n) balletjes in peperroomsaus met witlof en aardappelpuree recept ALDI

Gemakkelijk

25Min

4 Personen
400 g vega(n) balletjes
6 stronkjes witlof
1 ui, gesnipperd
200 ml bouillon
1 el bloem
100 ml slagroom
1 el peperkorrels, gekneusd
1 zakje aardappelpuree
250 ml koude, volle melk
2 el ongezouten roomboter + extra
2 el honing + extra
zout & peper
Mail recept

Vega balletjes in peperroomsaus

Ze zijn best getest en dat zijn ze niet voor niets: ALDI’s vega(n) balletjes. Daarmee maak je dit heerlijke gerecht van vega balletjes in peperroomsaus met witlof en aardappelpuree. Om je bord bij af te likken!

Witlof wordt éxtra lekker als je de groente laat karameliseren in wat boter en honing. Het bittere verdwijnt, een zacht-zoete karamelsmaak komt naar voren. Lekker bij deze vega balletjes.  

Stap 1

Bak de vega balletjes in 6 minuten rondom bruin in een beetje boter en/of olijfolie. Schep ze daarna uit de pan. 

Stap 2

Snijd de stronkjes witlof in vier kwarten, maar laat de harde kern aan het uiteinde zitten. Smelt een grote eetlepel boter in een koekenpan en bak de witlof op hoog vuur een minuutje aan. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de witlof in ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. 

Stap 3

Laat ondertussen een eetlepel boter smelten in de pan waarin je de balletjes hebt gebakken. Bak de peperkorrels 3 minuten in de boter. Voeg de bloem toe en roer die goed door de boter heen. Laat 2 minuten meebakken. 

Stap 4

Blus af met de bouillon en de slagroom en laat 1 à 2 minuten zachtjes inkoken tot een mooie, dikke saus. Zeef de peperkorrels uit de saus en doe de saus weer terug in de pan. Proef en breng op smaak met een beetje honing. Voeg de balletjes weer toe aan de saus en houd zolang warm. 

Stap 5

Terug naar de witlof. Zet het vuur hoog, voeg de honing toe aan de pan en laat in 2 minuten karameliseren, terwijl je de witlof omschept. 

Stap 6

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Stap 7

Serveer de vega balletjes in peper-roomsaus met een flinke schep aardappelpuree en verdeel de gekarameliseerde stronkjes witlof over de borden. 

Dit gerecht kost ongeveer 1.48 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch