Gemakkelijk
20Min
15Min
4 Personen | |
---|---|
4 kg | mosselen |
400 g | Thaise roerbakgroente |
1 el | sojasaus |
400 ml | kokosmelk |
3 el | rode currypasta |
5 cm | gember |
1 teentje | knoflook |
citroensap | |
koriander | |
peper | |
olijfolie | |
Benodigdheden | |
mosselpan | |
Variatietip | |
Viognier - La Capelude | |
Wijntip | |
Voeg 200 ml witte wijn toe. |
Was de mosselen grondig met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen, en gooi ook de open schelpen die na een tik niet sluiten weg.
Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit de olijfolie in de mosselpan of in twee aparte (soep)pannen en bak hierin de knoflook en gember. Voeg dan de currypasta erbij en bak het nog een minuut.
Schenk de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de mosselen en Thaise roerbakgroente toe, en kook het geheel met de deksel op de pan in ongeveer 7 minuten tot alle schelpen openstaan. Schud tussendoor een keer goed met de pan. Giet er nog wat citroensap en sojasaus overheen en garneer met koriander.
Serveer de mosselen in plaats van rijst eens met zoeteaardappelfrietjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres