Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
1200 g | zoete aardappels |
400 g | spinazie |
250 g | kerstomaatjes |
300 g | kipfiletblokjes |
1 | citroen |
2 | tenen knoflook |
2 el | sojasaus |
Flinke | eetlepel crème fraîche |
olijfolie | |
zout & peper | |
sateprikkers |
Doe de kipfiletblokjes in een kommetje en meng ze met de sojasaus en het rasp en sap van de citroen. Knijp de tenen knoflook uit en doe ze erbij. Giet er een scheut olijfolie bij. Kruid met zout en peper en laat 10 minuten staan.
Schil ondertussen de zoete aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak dan de kipspiesjes. Rijg de kipblokjes samen met de tomaatjes aan de satéprikkers. Leg ze op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en rooster ze in 10 tot 12 minuten gaar onder de ovengrill. Draai ze af en toe.
Hak ondertussen de spinazie in grove stukken. Doe ze in een vergiet en giet er kokend water overheen om de spinazie te laten slinken.
Giet de gekookte zoete aardappels af, stamp ze en roer de spinazie er doorheen. Meng met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot zoete aardappel met de kipspiesjes erbovenop.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres