Gemakkelijk
30Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 kg | Kruimige aardappelen |
750 g | geschoonde spruiten |
300 g | rundergehakt |
2 takjes | basilicum |
35 g | pijnboompitten |
2 tl | gedroogde oregano |
1 bol | mozzarella |
Benodigdheden | |
Aardappelstamper | |
Pureeknijper | |
Ovenschaal |
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar. Kook de spruiten 5 minuten in water met zout. Giet ze af. Giet de aardappelen af, maar vang 150 ml van het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn of pureer ze in een pureeknijper. Voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Voeg de basilicumsteeltjes, de helft van de pijnboompitten en versgemalen peper en zout naar smaak toe en neem de pan van het vuur. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en verdeel de spruiten erover. Leg de mozzarella erop en strooi de rest van de pijnboompitten erover. Zet de spruitjesovenschotel met Italiaans gehakt 20 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven en bestrooi met de gesneden basilicumblaadjes.
Ook lekker met zoete aardappelen en feta. Vervang de gewone aardappelen door zoete aardappel en de mozzarella door verbrokkelde feta. Kook de zoete aardappelen in 15-20 minuten gaar.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres