Stap 1
Doe het gehakt in een ruime kom. Snijd de uien en de knoflook fijn en doe dit samen met de eieren en het paneermeel bij het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het mengsel goed door elkaar. Maak van het gehakt vervolgens vier gelijke ballen en druk ze iets plat tot dikke burgers. Leg de burgers tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Halveer de komkommer in de lengte in twee gelijke delen. Verwijder met een eetlepel de zaadlijsten uit de komkommerhelften. Snijd met een dunschiller in de lengte lange dunne linten van de komkommer. Doe de komkommerlinten in een schaal en meng hier de natuurazijn en de suiker doorheen. Zet de zoetzure komkommer tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Verwijder de schil van de rode uien. Halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak de rode ui op middelhoog vuur zacht en gaar. Strooi de bruine suiker over de ui en bak dit kort mee. Schep hier een eetlepel azijn over en breng op smaak met peper en zout. Laat dit 5 minuten sudderen. Meng nog kort door en zet daarna tot gebruik apart.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 - 200 graden en verhit een grillpan. Bak de Italiaanse bollen volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de burgers op de grillplaat tot beide zijden mooie donkerbruine grillstrepen hebben. Zet het vuur lager en grill de burgers aan beide zijden totdat ze gaar zijn.
Stap 5
Snijd de Italiaanse bollen open en bestrijk de onderste helft met wat ketchup. Leg hier de burgers op. Verdeel wat rode uienchutney over de burgers en bestrooi dit met wat gebakken uitjes. Leg hier wat gemengde salade op en garneer met de zoetzure komkommer. Leg de bovenkanten van de Italiaanse bollen er bovenop en steek er eventueel een satéprikker doorheen.