Stap 1
Meet 300 ml lauw water af in een maatbeker. Roer de suiker, gist en olijfolie erdoor en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi het zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met je vingers. Kneed het deeg net zolang het niet meer aan je vingers plakt en het deeg veerkrachtig is (ongeveer 5 minuten). Gooi het deeg hiervoor een paar keer op je werkblad, hierdoor wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en bedek het met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume – in 45–60 minuten.
Stap 2
Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuutjes rul. Doe er wat oregano, Italiaanse kruiden en eventueel een theelepel sambal bij en bak het nog 1 minuut. Voeg dan de aubergine en paprika toe en bak de groenten in 4 minuten gaar. Breng het nog wat op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wanneer het deeg is gerezen, leg je eerst bakpapier op je werkblad en bestuif je het werkblad daarna met bloem. Rol de bol deeg uit tot een mooie ronde pizza (je kunt eventueel een bord gebruiken en daar rondom snijden om een perfecte ronde te maken). Je kunt ook verschillende kleine pizza’s maken door de deegbal te verdelen in verschillende porties.
Stap 4
Bestrijk de complete bodem met het gehaktmengsel. Snijd de tomaten in schijfjes en verdeel deze over de pizza. Bak de pizza in ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en strooi de noten over de pizza. Druppel er voor het serveren nog wat olijfolie over.