Gemakkelijk
55Min
4 Personen | |
---|---|
4 | filetlapjes |
400 g | gebroken sperziebonen |
750 g | zoete aardappels, geschild en in stukken |
2 el | honing |
2 el | rietsuiker |
6 el | sojasaus |
1 el | geraspte gember |
60 ml | azijn |
4 | teentjes knoflook |
scheutje room of melk | |
gebakken uitjes | |
zonnebloemolie |
Een Oosters filetlapje met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes: dat klinkt als een simpel AVG’tje (en dat is het ook) maar dan wel met een Aziatische twist. Verrassend en lekker.
De filetlapjes gaan in een heerlijke marinade en ook de sperzieboontjes krijgen een twist. Die bakken we in de wok met Oosterse smaakmakers. Daarna maken we het geheel af met krokante gebakken uitjes.
Meng de honing, rietsuiker, 3 eetlepels sojasaus en een halve eetlepel geraspte gember door elkaar. Hak twee tenen knoflook fijn en voeg ze toe aan de marinade. Leg de filetlapjes hierin en laat ze tenminste 30 minuten marineren (tip: handig om dit in een afgesloten zakje te doen).
Kook de zoete aardappels in ruim gezouten water gaar in 15 minuten. Giet ze af en stamp ze met een scheutje room of melk en een beetje zonnebloemolie tot een puree. Houd zolang warm.
Kook de sperzieboontjes in 4 minuten beetgaar en giet ze af. Snijd de twee overgebleven tenen knoflook in kleine plakjes.
Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok en voeg de sperziebonen toe. Bak ze twee minuten. Voeg dan de overgebleven knoflook en geraspte gember toe. Doe er ook de drie eetlepels sojasaus en de azijn bij. Laat nog een minuut of twee bakken, tot de boontjes gaar zijn.
Bak ondertussen de gemarineerde filetlapjes aan beide kanten goudbruin en gaar in een pan met een beetje olie.
Leg op elk bord een schep zoete aardappelpuree en een Aziatisch filetlapje. Schep de boontjes ernaast en bestrooi tot slot met de gebakken uitjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres