Gemiddeld
30Min
30Min
2 Personen | |
---|---|
240 g | naanbrood (1 pak) |
200 g | kipfilet |
10 schijfjes | courgette |
10 | cherrytomaten |
3 el | gezeefde tomatensaus |
1 bol | mozzarella |
Voor de marinade: | |
2 el | olijfolie |
1/2 tl | oregano |
1/2 tl | knoflookpoeder |
1/2 tl | tijm |
1/2 tl | basilicum |
snufje | peper |
Voor de pesto: | |
1 | vers basilicumplantje |
1 el | olijfolie |
20 g | geraspte Parmezaanse kaas |
2 teentjes | knoflook |
2 el | olijfolie |
handje | pijnboompitten |
sap van een halve | citroen |
snufje | zout |
Maak eerst de marinade voor de kip. Doe alle ingrediënten in een schaaltje. Snijd de kipfi let in kleine blokjes, leg ze in de marinade en zet dit een halfuurtje weg. Verwarm alvast de oven voor op 180º C.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender. Bewaar een paar blaadjes basilicum, ter garnering over het naanbrood.
Snijd dunne schijfjes courgette en bak deze heel even in een pan. Bak dan de stukjes kipfi let een paar minuten aan. Bestrijk de naanbroden met de tomatensaus en verdeel de schijfjes courgette. Leg de mozzarella even op keukenpapier om het vocht te absorberen. Snijd dan dunne plakken en leg deze over de schijfjes courgette. Verdeel dan de zelfgemaakte pesto. Sluit af met de kipblokjes en de gehalveerde tomaten.
Zet het naanbrood circa 10 minuten in de oven.
Vervang de kip eens door gehakt en strooi er wat pecannoten door.
Heb je nog pesto over? Doe dit in een weckpotje met nog wat extra olijfolie. Ook lekker voor op de boterham.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres