Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 | limoen |
150 g | taugé |
1 | komkommer, in reepjes |
4 | kippendijen (Beter Leven) |
300 g | rijst |
5 el | pindakaas |
1 tl | sambal |
1 el | bruine suiker |
2 el | zoete ketjap |
150 ml | water |
Het bekende kipsateetje: dit keer niet op een stokje, maar in een kom. Dit kommetje kipsaté is een heerlijk en supersnel recept dat ideaal is voor drukke doordeweekse dagen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een scheutje olie in een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur.
Bak de kippendijen gaar en krokant, in ongeveer 15 minuten. Draai ze tussendoor een keer om. Laat ze als ze gaar zijn eventjes rusten op een snijplank en snijd ze dan in reepjes.
Maak ondertussen de pindasaus. Doe daarvoor het pindakaas en het water in een pannetje en meng goed. Voeg de sambal, ketjap en suiker toe. Halveer de limoen en doe het sap erbij. Breng aan de kook onder af en toe roeren, tot je een mooie dikke pindasaus hebt. Proef en voeg eventueel nog wat extra sambal, limoen of suiker toe naar smaak. Wordt de saus te dik? Voeg dan voorzichtig nog een klein beetje water toe
Doe de taugé in een vergiet en giet er wat kokend water overheen. Laat uitlekken.
Schep de gekookte rijst in vier kommen. Verdeel de komkommer en taugé eroverheen. Leg de kip er bovenop en maak af met een flinke schep van de satésaus. Serveer met partjes van de overgebleven limoen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres