Gemakkelijk
25Min
20Min
4 Personen | |
---|---|
2 schalen | groente ovenschotel pastinaak (à 400-500 g) |
35 g | boter |
1 | kleine ui, fijn gesnipperd |
100 ml | runderbouillon |
1 | sinaasappel, schoongeboend |
100 ml | runderbouillon |
150 ml | gezeefde tomaten |
100 ml | kookroom |
3 takjes | rozemarijn |
6 takjes | tijm |
400 g | hertenbiefstuk (diepvries), ontdooid |
Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bereid de groente ovenschotel aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de ui op een halfhoog vuur in 15 g van de boter in ca. 3 min glazig. Schil de oranje schil met een citrustrekker in dunne sliertjes van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Bak de sinaasappelreepjes 1 minuut mee. Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de gezeefde tomaten, de kookroom en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op een laag vuur 5 min zachtjes koken.
Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en zout en bak in 20 g hete boter in ca. 6 min aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé. Snijd de hertenbiefstukken in plakjes en verdeel ze over 4 verwarmde borden. Haal de kruidentakjes uit de saus. Lepel een beetje saus over het vlees. Garneer met toefjes rozemarijn en een takje tijm. Serveer met de groenten.
Steek met een ronde uitstreekvorm torentjes uit de aardappelgratin voor een extra feestelijke look!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres