Gemakkelijk
20Min
25Min
6 Personen | |
---|---|
500 g | worst |
250 g | kastanjechampignons, in kwarten |
500 g | waspeen |
2 | rode uien, in halve ringen |
500 g | kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken |
3 | tenen knoflook |
2 tl | mosterd |
Scheutje | olie |
Deze herfstige ovenschotel met paddenstoelen en worst is precies waar je trek in krijgt als de dagen kouder en donkerder worden. Met worst, champignons, wortel en rode ui onder een dakje van romige aardappelpuree. Warm jezelf op aan deze herfstige ovenschotel met paddenstoelen en worst. Makkelijk om te maken én… superlekker!
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Snijd de worst in stukjes en bak ze in een ruime pan of wok. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, als ze maar een lekker kleurtje krijgen. Schep ze uit de pan in een ovenschaal.
Gooi wat van het vet weg uit de pan, maar laat ongeveer een eetlepel van het braadvocht achter. Bak daarin de rode ui een minuut of 2 tot ‘ie zacht is. Voeg de stukjes wortel toe en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren, na ongeveer 5 minuten.
Doe de champignons erbij en laat ongeveer 3 minuten meebakken. Breng op smaak met peper en zout en meng met de worst in de ovenschaal.
Kook ondertussen de aardappels samen met de knoflooktenen in ruim kokend water in 20 minuten gaar. Stamp ze, roer de mosterd er doorheen en eventueel nog wat boter en/of room.
Dek de groenten in de ovenschaal af met de puree. Trek er met een vork banen overheen: dat worden in de oven lekker knapperige stukjes.
Bak de herfstige ovenschotel in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres