Gemiddeld
15Min
10Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | mager half-om-half gehakt |
4 | Italiaanse bollen |
1/2 | courgette |
1/2 | avocado |
1 | trostomaat |
1 | rode ui |
25 g | jonge bladsla |
4 el | hummus of mayonaise |
2 el | grof gesneden verse koriander of peterselie |
50 g | paneermeel |
olijfolie | |
versgemalen peper, zout | |
tomatenketchup | |
extra nodig: | 4 satéprikkers |
Was en snijd de courgette in schuine plakken. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper naar smaak.
Verhit de grillpan en rooster de courgetteplakjes totdat ze aan beide kanten bruine grillstreepjes hebben en de plakjes iets zacht zijn. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Bestrooi ze met een snufje zout naar smaak.
Pel intussen de ui. Snijd er voor de garnering wat ringen af en snipper de rest. Meng de gesnipperde ui met het gehakt, 4 eetlepels ketchup, het paneermeel en versgemalen peper en zout naar smaak goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm er dikke burgers van.
Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helft met hummus of mayonaise naar keuze en verdeel de bladsla erover.
Snijd de avocado in dunne partjes. Was en snijd de tomaat in plakjes. Rooster de burgers in de grillpan aan beide kanten 4-5 minuten totdat ze bruine streepjes hebben en gaar zijn.
Lekker met onze gekruide aardappelpartjes. Ook lekker met onze vega groenteburger.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres