Gemakkelijk
20Min
15Min
3 Personen | |
---|---|
2 | stengels bleekselderij |
2 | stengels lente-ui |
2 | handjes taugé |
200 g | roerbak garnalen |
1 teentje | knoflook |
1/2 | winterwortel |
1/2 | blikje tomatenblokjes |
1/2 | paprika |
3 el | tomatenketchup |
2 el | sojasaus |
6 | eieren |
1 | sjalotje |
gebakken uitjes | |
pandanrijst | |
water | |
zout & peper | |
Eventueel: | gember en sambal/ chilisaus |
Extra nodig: | koekenpan, steelpan en kom |
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was en snijd alle groenten in kleine blokjes. De lente-ui en bleekselderij in ringetjes. Fruit de ui en bak de groenten 10 minuten in de koekenpan. Haal de helft van de groenten uit de pan.
Klop de eieren los met wat peper en zout. Voeg het toe aan de groenten in de pan en maak een omelet.
Verwarm het halve blikje tomatenblokjes, de tomatenketchup en sojasaus in een steelpannetje. Voeg eventueel een kleine hoeveelheid gesneden gember toe en sambal naar smaak. Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de garnalen en taugé en doe de rest van de groenten erbij. Voeg dan de saus toe. Giet daar wat van tussen de omelet en schep er wat overheen. Serveer de omelet met de foeyonghaisaus, rijst en kroepoek. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over.
Variatietip: Gebruik eens kip in plaats van garnalen, of alleen groenten.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres