Pesto
Stap 1
Rasp 50 g Parmezaanse kaas, pluk de blaadjes van de basilicum en pel de knoflook.
Stap 2
Doe de pijnboompitten in een kom, voeg hier het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie aan toe.
Stap 3
Pureer alles tot een smeuïge massa. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe en breng het op smaak met zout en peper.
Zalm, tomaatjes en courgette
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en peper en zout. Rooster de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 2
Kruid de zalm met de tijm. Zorg dat de pan goed heet is en op middelhoog vuur staat. Doe een beetje olijfolie in de pan en leg hier de zalm op de huidkant in. Bak vervolgens de zalm 3 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant.
Stap 3
Was de courgettes en schaaf sliertjes met een mandoline. Snipper een uitje en fruit deze aan. Voeg vervolgens de courgetteslierten toe en verhit deze kort. Doe dit niet te lang, het is het lekkerst als ze nog een bite hebben.
Stap 4
Voeg de pesto door de courgetteslierten. En rooster nog wat pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Stap 5
Haal de tomaatjes uit de oven en serveer deze samen met de zalm op de courgettepasta. Strooi de pijnboompitjes erover en besprenkel eventueel alles nog met wat olijfolie.