Salade met witte asperges en verse zalm
Gemiddeld
5 Min
20 Min
2 Personen
- boter
- citroen (voor citroensap- en rasp)
- bieslook (verse of gedroogde)
- geschilde witte asperges
- verse zalmfilets
- eieren
- veldsla
- rucola
- zonnebloem- en pompoenpitten
- asperge-aardappelen
- bieslook (verse of gedroogde)
- olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
2 Personen
- boter
- citroen (voor citroensap- en rasp)
- bieslook (verse of gedroogde)
- geschilde witte asperges
- verse zalmfilets
- eieren
- veldsla
- rucola
- zonnebloem- en pompoenpitten
- asperge-aardappelen
- bieslook (verse of gedroogde)
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de asperges met een snufje zout in 15-20 min gaar.
Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.Stap 2
Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 5 min en giet af. Snijd wat verse bieslook fi jn en strooi over de aardappelen.
Stap 3
Kook de eieren ongeveer 6 min, zodat ze nog een zachte dooier hebben. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en snijd ze door de helft.
Stap 4
Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten in een droge koekenpan.
Stap 5
Voor de dressing: smelt de boter in een steelpannetje en roer er wat bieslook en citroensap en -rasp door.
Stap 6
Meng de rucola en veldsla en verdeel deze aan een kant op een bord. Leg de asperges en de eieren op het bedje van sla. Leg de krieltjes aan de andere kant van het bord.
Stap 7
Bestrijk de zalm met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de zalm in een droge koekenpan in 6 min net gaar en keer halverwege. Leg de zalmmoot tussen de krieltjes en de asperges.
Stap 8
Schenk de dressing samen met de pitten
over de salade en breng het op smaak met wat peper en zout. De rest van de rucola en veldsla kan je in een schaaltje doen met de rest van de dressing, voor erbij.
Tip
Vervang de zalm eens door gerookte slagersachterham.