Gemiddeld
45Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
4 | hertenbiefstukken |
25 g | walnoten |
25 g | pecannoten |
1 tl | gemalen komijn |
1 el | paneermeel |
1 | flespompoen |
1/2 tl | kaneel |
3 el | olijfolie |
100 ml | rode wijn |
1/2 | runderbouillontablet |
100 ml | slagroom |
2 takjes | tijm |
25 g | roomboter |
Laat de hertenbiefstukken uit de verpakking afgedekt op kamertemperatuur komen. Maal de walnoten, pecannoten, 1 tl komijn, paneermeel, zout en peper naar smaak in een hakmolentje tot de structuur van grof zand. Doe in een diep bord.
Verwarm de oven voor tot 225 °C. Schil de flespompoen met de dunschiller. Halveer in de lengte en verwijder de pitten, de draden en de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van ca 2 cm dik.
Meng de pompoen in een grote kom met de olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 min. in de oven. Bak tegelijkertijd de pommes duchesse op een bakplaat met bakpapier 20-25 min. in de oven.
Breng intussen de rode wijn met het bouillontablet, 100 ml water, slagroom en 1 takje tijm aan de kook en laat 20 min. op laag vuur inkoken.
Haal de hertenbiefstuk door het notenpaneermeel. Druk een beetje aan. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukken ca 1,5 min per kant op middelhoog vuur.
Schep intussen de geroosterde pompoen in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout, peper en kaneel.
Verwijder de tijm uit de rode wijnsaus. Snijd de biefstuk in schuine plakjes, verdeel over de borden en garneer met de overige tijm. Serveer met de saus, de pompoenpuree en de pommes duchesse.
Klop 25 g koude boter in klontjes op het laatste door de saus én door de pompoenpuree, daar worden ze extra lekker rijk van smaak van.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres