Makkelijke kaaspakketjes met Hollandse kaas
Gemakkelijk
25 Min
10 Personen
- roomboter bladerdeeg (diepvries)
- Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen
- mascarpone
- ei, losgeklopt
Ingrediënten
10 Personen
- roomboter bladerdeeg (diepvries)
- Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen
- mascarpone
- ei, losgeklopt
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schik de 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) op een bakplaat. Laat ze in 10 minuten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Meng ondertussen de mascarpone met 300 g van de Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen in een mengkom en roer er een snuf zout en peper door.
Stap 3
Leg op elk plakje bladerdeeg een hoopje van het kaasmengsel. Vouw de vier hoekjes over de kaas, zodat er pakketjes ontstaan.
Stap 4
Klop 1 ei los en bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei.
Stap 5
Bestrooi de pakketjes met de resterende 50 gram geraspte kaas 30+ jong belegen en bak in 15 minuten goudbruin in de warme oven.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,59 per persoon.