Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
4 | hertenbiefstuk |
2 | stronken witlof |
450 g | gekruide aardappelwedges in kruidenolie |
1 | dl room |
3 | el boter |
1 | blokje rundvleesbouillon |
3.5 g | zwarte peperbolletjes, fijn gestampt in een vijzel |
2 | dl heet water |
2 | el suiker |
2 | el water |
zout & peper |
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de spruitjes schoon en kook ze 4 minuten voor, doe ze in een vergiet en spoel ze koud af.
Snijd de buitenste bladeren van de stronkjes witlof en snijd het onderste stukje eraf. Halveer over de lengte. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak er de witlof een paar minuten in aan. Voeg nu de spruitjes toe. Voeg de suiker toe aan de pan en laat kort karamelliseren. Voeg daarna 2 eetlepels water toe, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten garen. Klaar? Houd de witlof warm op een heel laag vuur.
Maak de peperroomsaus. Doe daarvoor 2 dl heet water in een steelpannetje en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de room, de boter en de peperbolletjes toe en laat inkoken tot een mooie gladde saus. Houd ook de peperroomsaus warm op laag vuur.
Bestrooi de stukken hertenbiefstuk met zout en peper. Verhit een klont boter in een koekenpan en bak er de stukken biefstuk in aan: hou ongeveer 4 minuten per kant aan.
Serveer de stukken biefstuk op borden en lepel er wat van de peperroomsaus over. Schik er de gekaramelliseerde witlof naast.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres