Gemiddeld
25Min
4 Personen | |
---|---|
4 el | olijfolie |
1 | ui, gesnipperd |
1/2 | knolselderij, geschild en in blokjes van 1 cm |
2 | kruimige aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm |
2 | kippenbouillontabletten |
2 el | gepelde walnoten, in stukjes gebroken |
1 el | fijngesneden peterselie |
1 el | geraspte Parmezaanse kaas |
200 ml | slagroom |
Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui in ca. 3 min glazig. Voeg de knolselderij, en de aardappelblokjes toe en bak 2 min mee. Schenk er 500 ml heet water bij en voeg de bouillontabletten toe. Breng alles aan de kook en kook in ca. 15 min helemaal gaar.
Rooster intussen de walnoten al omscheppend in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren en schud ze op een stuk keukenpapier. Pureer 1 el van de walnoten met de peterselie de Parmezaanse kaas en 2 el olijfolie met de staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe
Voeg de slagroom aan de soep toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Warm de soep kort door en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen, lepel de pesto erop en bestrooi met de rest van de walnoten.
Vervang voor een vegetarische knolselderijsoep de kippenbouillon door groentebouillon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres