Gemakkelijk
25Min
10 Personen | |
---|---|
350 g | gerookte zalm |
1 | rol vers bladerdeeg |
1 | ei, losgeklopt |
150 g | Valblanc verse roomkaas met kruiden |
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe 1 ei in een kommetje en klop het los met een vork.
Pak een rol vers bladerdeeg en rol die helemaal uit op het aanrecht, zodat het bakpapier onderop ligt. Strijk de Valblanc verse roomkaas met de achterkant van een eetlepel uit op het bladerdeeg.
Beleg dit met de plakjes gerookte zalm. Zorg dat de gehele oppervlakte mooi bedekt is.
Rol de bladerdeeg strak op richting het midden, maar stop halverwege. Begin dan met de andere kant, zodat de vorm van een vlinder ontstaat. Leg deze rol een kwartiertje in de vriezer.
Leg de rol op een snijplank en snijd ‘m in mooie plakken (vlindertjes!). Leg een bakplaat met bakpapier klaar en schik de stukken erop. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn ze nog niet helemaal mooi goudbruin? Geef ze dan nog een paar minuutjes langer, tot ze een mooi kleurtje hebben.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres