Rucolasalade met zalmhaasje en citroenmayonaise
Gemakkelijk
10 Min
4 Personen
- wit stokbrood
- knoflook
- rucola
- olijfolie
- zalmhaasje
- citroensap
- citroenrasp
- mayonaise
Ingrediënten
4 Personen
- wit stokbrood
- knoflook
- rucola
- olijfolie
- zalmhaasje
- citroensap
- citroenrasp
- mayonaise
Bereidingswijze
Stap 1
Bestrijk 8 schuin gesneden sneetjes wit stokbrood met olijfolie en wrijf er 1 doorgesneden teentje knoflook over. Rooster ze in een voorverwarmde oven (200 °C) lichtbruin.
Stap 2
Leg intussen op elk bord een flinke pluk rucola.
Stap 3
Verdeel er 200 g zalmhaasje in plakjes over. Roer 2 tl citroensap en 1 el citroenrasp door 4 el mayonaise en verdeel de mayonaise in kleine toefjes over de salade.
Stap 4
Bestrooi de salade met fijngesneden dille.
Tip
Nog sneller klaar? Gebruik dan aïoli i.p.v. citroenmayonaise.